Maxa din semesterkassa – 3 värdefulla tips

Är det dags att planera inför semestern? Det kan vara en bra idé att börja spara så tidigt som möjligt, gärna flera månader i förväg. Men oavsett hur mycket eller hur länge du sparar är det ofta som pengarna inte verkar räcka hela vägen. Ibland dyker det upp oväntade utgifter, både före och under semestern. Kanske kostar hotellet mer än du förväntat dig? Eller så är mat och nöjen på semesterorten lite dyrare än du trott. Semesterkassan börjar snabbt se klen ut och kanske tar slut innan semestern har hunnit göra det. Här får du tips på hur du drygar ut din semesterkassa och får den att räcka länge, kanske till och med längre än semestern.

Underskatta inte värdet av kundklubbar eller nyhetsbrev

Av någon anledning är det många som tycker att det känns omständigt att gå med i en kundklubb. Men faktum är att det finns mycket pengar att spara när man är medlem i reseföretagens klubbar. Förtur på kampanjer, klubbpoäng som kan bytas ut mot rabatter och billigare flyg är bara några av de förmåner man kan få som klubbmedlem.

Fortfarande inte övertygad? Ett alternativ är att helt enkelt registrera sig till bolagets nyhetsbrev, vare sig det är ett resebolag eller ett företag som sponsrar resor eller evenemang på den destination du ska till. Då blir du först med att få reda på vilka erbjudanden som har släppts. Ofta går det också att få exklusiva rabatter som inte finns tillgängliga på företagens webbsidor.

Ta reda på vad banken har att erbjuda

En del resebolag har valt att slå sig ihop med bankerna för att erbjuda kunder förmånligare priser på resor i sommar. Ett exempel är Ving och Icabanken men det finns flera andra samarbeten på gång. Hör gärna efter med din egen bank för att få reda på vilka erbjudanden som finns tillgängliga.

Möjligtvis kan ett SMS-lån vara en lösning, både inför och under din semester, så du kan utnyttja nöjen till max. Du kan kan effektivt jämföra mellan långivare samtidigt och se vilka SMS-lån som finns tillgängliga och vilka långivare som erbjuder bäst ränta och återbetalningsvillkor. Var noga med att läsa informationen så du lånar till bäst villkor. Dessutom med ett SMS-lån varierar lånebeloppen, vilket är bra då du kan låna mindre och högre belopp, vare sig det är till ett spännande evenemang eller en veckas solsemester.

Minska på prylar i hemmet

Ett av de enklaste sätten att få in pengar till semesterkassan är förstås att sälja prylar på Blocket eller Tradera. Nu menar vi förstås inte att du ska göra dig av med TV:n eller spelkonsolen. Det är de där onödiga prylarna som ändå bara står i garaget och samlar damm som du ska sikta dig in på. Enligt en färsk Sifo-undersökning har en vanlig svensk familj prylar för runt 30 000 kr som inte används regelbundet. Det kan förvandla reskassan till en riktig lyxkassa.

Beroende på hur långt det är kvar till semestern finns det olika saker du kan göra för att få reskassan att växa. Om du planerar längre i förväg är alternativen desto fler än ifall semestern vore tätt inpå. Men även där kan ett SMS-lån vara en tillfällig lösning och sen inför nästa semester är du bättre förberedd.