Den tidskrävande och distraherande mobiltelefonen har knappast något gott rykte när det kommer till vår mindfulness. Men i denna avancerade handdator finns det faktiskt flera användbara appar för just detta.

I dagens stressiga samhälle är det en konst att kunna slappna av och unna sig en avkopplande stund. Det finns alltid saker runt omkring oss som pockar på vår uppmärksamhet. Om det inte är jobbet är det något annat som ska fixas med, eller så blippar det i mobilen.

Även om vi har en stor kärlek till den så har mobilen egentligen ett ganska dåligt rykte. Mycket för att den upplevs vara distraherande och avskärmande. Men faktum är att denna avancerade handdator har flera användbara appar för oss som älskar att unna oss en högkvalitativ och avslappnande stund.

Se till att använda mobilen kvalitativt

QualityTime är en mycket användbar och intressant app som håller reda på hur mycket du egentligen använder din telefon och hur du spenderar tiden på den. Till en början kan det vara lite jobbigt att se hur många gånger om dagen man faktiskt låser upp mobilskärmen eller hur många timmar som spenderas på vissa appar. Men QualityTime är ett bra verktyg för att börja använda mobilen kvalitativt.

Samla tankarna med inspirerande meditation

Det finns flera fantastiska meditationsappar för iPhone såväl som Android. Det mest populära alternativet är förmodligen Headspace, vars premiumversion numera går att abonnera på tillsammans med Spotify till ett förmånligt pris. Med Headspace lär du dig samla dina tankar och leva i nuet. De olika meditationskurserna fokuserar också på olika områden, exempelvis: stress, nervositet, glädje och att förbättra ens sömn. Ett utmärkt val för den som vill använda mobilen till att bli mer mindful.

Unna dig en rolig serie

Ett annat skönt sätt att slappna av med hjälp av mobilen är att streama en rolig serie. Idag finns det flera utmärkta streamingaktörer på den svenska marknaden, som alla bjuder på ett starkt utbud av film och serier. Att slappna av lite framer någon av alla Netflix filmer eller HBO-serien är inte helt dumt efter en stressig dag. Gör en grej av det och skär stavar av morötter, gurka och selleri och njut av din favoritserie eller film.

Anamma den positiva psykologin

Precis som det finns flera meditationsappar finns det också bra appar för att boosta ens självkänsla och livskvalitet. Helpify är appen som hjälper dig att tackla din stress, sätta mål och att ha en positiv inställning till livet och ens nära och kära. Appen finns både i en gratis och en betalversion.

Med dessa applikationer kan du göra mobilen till ett redskap för att öka ditt välmående istället för att låta den vara ett stressmoment.